Home / Lunch & Middag / Blomkålsbollar med Chili
21 september, 2016

Blomkålsbollar med Chili

Posted in : Lunch & Middag, Tillbehör on by : Herbalstore Taggar:

image_pdfimage_print

Blomkålsbollar med Chili

Underbara blomkålsbollar med smak av chili och timjan, eller biffar om du vill, perfekt som tillbehör eller att äta som de är tillsammans med en sallad. Kikärtsmjöl som bollarna innehåller är ett mjöl som innehåller mycket protein, mineraler och fibrer samt är lätt för magen att smälta. På grund av bland annat sitt rika proteininnehåll ger mjölet en långvarig och behaglig mättnadskänsla.

Smeten blir till ca. 10 bollar
Ingredienser

1 litet blomkålshuvud (ca 350g)
0,75 dl kikärtsmjöl
1 krm bakpulver
1 ägg
salt
1 tsk timjan
1 krm mix av chilipulver

Gör så här
1. Skär bort blasten från blomkålen och riv resten grovt på ett rivjärn
2. Blanda alla kikärtsmjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt blomkål, kryddor och ägg
3. Forma till bollar
4. Häll rikligt med valfri olja i en stekpanna (ex. kokosolja, rapsolja) och låt bollarna stekas i ett 3-5 minuter på varje sida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *