Home / Godsaker & Efterrätter / Cheesecakeglass med crunch
4 juli, 2017

Cheesecakeglass med crunch

Posted in : Godsaker & Efterrätter on by : Herbalstore Taggar:

image_pdfimage_print

Cheesecakeglass med crunch

Cheesecakeglass med crunch – En somrig glass med smak av jordgubb och crunch. Fri från mejerier, raffinerat socker och gluten.

2 glassar
Ingredienser crunch
100 g mandlar (blötlagda)
0,5 dl cashew/karamellsmör
En nypa salt

Ingredienser cheesecakeglass
125 g cashewnötter (blötlagda)
1 dl kokosolja
0,5 msk honung
Saft från en halv citron
6 jordgubbar
En nypa vaniljpulver
En nypa salt

Chokladtopping
Lemon caramel choklad

Gör så här
1. Blötlägg cashewnötterna till glassen över natten
2. Blötlägg mandlarna till crunchet i ca 3 timmar
3. Mixa mandlarna tillsammans med nötsmör och salt. Ställ undan.
4. Mixa ihop alla ingredienser till glassen
5. Häll glasssmeten i 2 glassformar. Lämna utrymme för att fylla med crunch
6. Frys glassen i några timmar. Smält choklad och doppa glassen
7. Ställ in glassarna i frysen till chokladen stelnat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *