Home / Matbröd / Chia & linfrö kex
25 april, 2016

Chia & linfrö kex

Posted in : Matbröd, Mellanmål & Frukost, Tillbehör on by : Herbalstore Taggar:, ,

image_pdfimage_print

1 plåt

Ingredienser
1,5 dl varmt vatten
1 dl mandelmjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
0,5 dl chiafrön
2 msk fiberhusk
3 msk kokosolja
En nypa himalaya salt

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Koka upp vattnet
3. Blanda alla torra ingredienser och lägg i kokosoljan
4. Häll över det varma vattnet så kokosoljan smälter
5. Rör om till en jämn smet
6. Låt stå och svälla i ca 5 minuter
7. Fördela smeten jämt och tunt med hjälp av fingrarna på en plåt med bakplåtspapper
8. Grädda mitt i ugnen i ca 55 minuter tills brödet fått lite färg och stelnat till
9. Låt svalna på galler innan du bryter sönder det i mindre bitar

Originalrecept från tidningen Matkärlek, men lite modifikationer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *