Home / Godsaker & Efterrätter / Chokladtårta med kokossylt
27 januari, 2017

Chokladtårta med kokossylt

Posted in : Godsaker & Efterrätter on by : Herbalstore Taggar:

image_pdfimage_print

Chokladtårta med kokossylt

Chokladtårta med kokossylt, cashewsmör med kardemumma och raw choklad. Gudomligt god och går fort att göra. Fri från raffinerat socker, gluten och mejerier.

Ingredienser
Lager 1
1 dl havregryn (glutenfria)
6 st dadlar, urkärnade
1,5 msk kokossylt
1 tsk mesquite (går att utesluta, men bidrar med smak av kola/karamell)

Lager 2
1/4 burk cashewsmör med kardemumma  (Det går naturligtvis att använda vilket nötsmör man vill)

Lager 3
60 g valfri raw choklad

Gör så här
1. Mixa alla ingredienser till lager 1 i en matberedare
2. Lägg ner smeten i en form och kläm till
3. Häll över cashewsmöret
4. Ställ in kakan i kylen medan du smälter chokladen över vattenbad
5. Ta ut kakan och häll över chokladen
6. Låt kakan stå i kylen till chokladen smält
7. Toppa med vispad kokosgrädde och bär

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *