Home / Godsaker & Efterrätter / Jordgubbscheesecake
19 juni, 2017

Jordgubbscheesecake

Posted in : Godsaker & Efterrätter on by : Herbalstore Taggar:

image_pdfimage_print

Jordgubbscheesecake

Jordgubbscheesecake – En somrig raw cheesecake med smak av jordgubb. Fri från mejerier, raffinerat socker och gluten.

4 portioner
Ingredienser Botten
200 g mandlar (blötlagda)
1 dl cashew/karamellsmör
En nypa salt

Ingredienser fyllning
250 g cashewnötter (blötlagda)
2 dl kokosolja
1 msk honung
Saft från en citron
10 jordgubbar
En nypa vaniljpulver
En nypa salt

Gör så här
1. Blötlägg cashewnötterna över natten
2. Blötlägg mandlarna till botten i ca 3 timmar
3. Mixa mandlarna tillsammans med smör och salt
4. Tryck ner botten i en liten springform (om du vill göra en stor kaka, tredubbla receptet).
5. Mixa ihop alla ingredienser för fyllningen
6. Häll över fyllningen på botten och frys in kakan tills den blivit helt frusen. Det går utmärkt att ha kakan i frysen över natten.
7. Ta upp kakan ca 2-3 timmar innan du ska äta den så den hinner tina något
8. Toppa med jordgubbar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *