Home / Godsaker & Efterrätter / Kokoskaka med chokladcréme
22 maj, 2017

Kokoskaka med chokladcréme

Posted in : Godsaker & Efterrätter on by : Herbalstore Taggar:,

image_pdfimage_print

Kokoskaka med chokladcréme

Kokoskaka med chokladcréme – En kokoskaka med en botten som smakar som bounty toppad med en härlig chokladkräm på hasselnötssmör och kokossylt. En kaka som går fort att göra och som inte innehåller allt för många ingredienser. Fri från raffinerat socker, gluten och mejerier.

6-8 portioner (små bitar)
Ingredienser lager 1
3 dl kokoschips (naturella)
3 msk honung
0,5 dl kokosolja (gärna med smak)
1 dl torkade bär (valfritt)

Ingredienser lager 2
0,5 burk hasselnötssmör
2 rågade msk kokossylt

Gör så här
1. Mixa sönder kokoschipsen i en matberedare
2. Smält kokosoljan och honungen och häll ner i matberedaren tillsammans med kokoschipsen.
3. Mixa botten till den håller ihop och blir lite kladdig
4. Tryck ner botten i en springform (hur stor beror på hur hög kaka du vill ha)
5. Ställ in botten i kylen medan du gör lager 2
6. Smält ner hasselnötssmöret och kokossylten och häll sedan över botten
7. Ställ in kakan i kylen så att chokladlagret stelnar
8. Ta ut och skär upp i bitar, alt toppa med bär eller vispad kokosgrädde

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *