Home / Godsaker & Efterrätter / Marängstubbe/budapestrulle med kokos
9 oktober, 2015

Marängstubbe/budapestrulle med kokos

Posted in : Godsaker & Efterrätter on by : Herbalstore Etiketter:, ,

image_pdfimage_print


5 bitar marängstubbe
Kalorier:
259 / portion
Kolhydater: 4g / portion

Ingredienser
Kokosmarängbotten
3 äggvitor
1,5 dl kokoschips
1,5 dl sukrin
 
Fyllning
2,0 dl (ovispad) vispgrädde

125 gram frysta bär (vi har svarta och röda vinbär)

Topping
Kakaosmör
Rå kakaopulver
Honung

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram de frysta hallonen
2. Hacka kokoschipsen i mindre bitar. Rosta 1 dl kokoschips i en torr stekpanna
3. Vispa äggvitorna med 0,5 dl sukrin till en maräng.
När marängen är fast så häll i resten av sukrinet och vispa ytterligare i 2 minuter.
4. Vänd ner den rostade kokosen i marängsmeten.
5. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och smeta ut
marängen på ungefär halva plåten.
6. Strö över resterande kokos.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Marängen ska inte bli torr.
8. Ta ut plåten, låt svalna och vänd botten på ett nytt bakplåtspapper och dra
sedan av papperet från botten. Låt svalna ytterligare så att grädden inte smälter
när du häller på den.
9. Vispa grädden fast. Bred ut den över marängbotten och sprid ut hallonen.
10. Rulle till en rulle. Smält ihop kakaosmör, kakao och honung till
en chokladsmet och ringla över stubben (det går också att smälta rå choklad
och ringla över om man tycker det är enklare, t.ex dessa). Låt stelna.
11. Njut av den godaste och nyttigaste budapestrullen du smakat 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *