26 oktober, 2016
Morotskaka med citron & kryddor

Morotskaka med citron & kryddor
Saftigare och godare morotskaka får du leta efter! Med smak av citron och härliga kryddor som kanel och ingefära. Fri från gluten, mejerier och raffinerat socker. Kakan har dessutom ett lågt kolhydratsinnehåll.
Ingredienser
1 fp kokos & chiamix
150 ml olivolja
125 ml vatten
4 ägg
Saften från 1 citron
4 dl rårivna morötter
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
Frosting
1 fp kokosgrädde
Citronsaft
Gör så här
1. Värm ugnen till 175 °C
2. Riv morötterna
3. Vispa ihop alla blöta ingredienser och tillsätt sedan mixen och kryddorna
4. Rör ihop och låt stå i två minuter tills degen tjockna lite.
5. Rör ner morötterna i smeten
6. Häll smeten i en springform
7. Grädda i ca 40 minuter, eller till kakan blivit fast. Låt svalna.
8. Vispa kokosgrädden och tillsätt några droppar citron
9. Smeta på frostingen på kakan när den svalnat helt