31 augusti, 2017
Piroger med Ratatouille

Piroger med Ratatouille
Piroger med Ratatouille – Matiga goda piroger med ratatouille fyllning. Fria från gluten, mejerier och socker. Det här är inget recept för dig som har bråttom – det tar lite tid, det är lite kladdigt och trixigt, men väl värt det om man har tiden.
6-8 st
Ingredienser deg
5 dl mandelmjöl + ca 1 dl till utbakning
2 msk fiberhusk
4 ägg + 1 äggula till pensling
2 msk kokosolja
En nypa salt
Valfri torkade kryddor
Ratatouille
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 st stor zucchini
400 g tomater
1 röd paprika
2 msk olivolja
Salt
Peppar
Valfria kryddor (dragon, timjan, persilja, basilika)
Gör så här
- Blanda alla torra ingredienser till degen i en matberedare eller med elvisp
- Tillsätt äggen ett och ett. Häll i kokosoljan och mixa
- Låt degen stå i kylen i ca 30 minuter medan du gör fyllningarna.
- Fyllning: Skala och hacka rödlöken och vitlöksklyftorna.
- Grovhacka auberginen, tomat zucchinin och paprikan (urkärnad).
- Fräs löken och vitlöken i hälften av olivoljan
- Tillsätt zucchini, aubergine, paprika och stek ytterligare 10 minuter.
- Tillsätt tomater och kryddor och koka på svag värme ca 40 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader och ta ut degen ur kylen
- Dela degen i 6-8 stora bitar och forma till bollar
- Häll ut mandelmjöl på ett bakbord och tryck till bollarna (detta för att degen inte ska vara så kladdig och fastna lika lätt i bakplåtspapperet)
- Lägg bollarna på ett bakplåtspapper och en över bollarna.
- Tryck till, vik över bakplåtspapper och kavla ut degen mellan pappret så att den inte fastnar på kaveln
- När den är lagom tunn lägger du fyllningen i mitten
- Vik över andra halvan av degen med pappret, vik in kanterna och tryck till kanterna ordentligt med en gaffel
- Pensla med äggula och grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är gyllene