Home / Godsaker & Efterrätter / Smörgåstårta – LCHF & Glutenfritt
3 februari, 2017

Smörgåstårta – LCHF & Glutenfritt

Posted in : Godsaker & Efterrätter, Lunch & Middag, Mellanmål & Frukost on by : Herbalstore Taggar:,

image_pdfimage_print

Smörgåstårta – LCHF & Glutenfritt

Smörgåstårta – LCHF & Glutenfritt – Underbart god och saftig smörgåstårta på ett bröd som ursprungligen kommer från Åse 56kilo, med lite modifikation.  Du kan naturligtvis fylla/garnera tårtan med det du tycker om . Tårtan är fri från gluten och har ett långt kolhydratinnehåll.

En stor bakelse / 2 portioner
Ingredienser bröd

2 ägg
65 g keso
2,5 msk kokosmjöl
2 msk krusakli (går att ersätta med fibrex)
0,5 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
En nypa salt

Ingredienser lager 1
2 kokta ägg
1-2 msk majonnäs
50 g philadelphiaost
En liten skvätt grädde
Salt & Peppar

Ingredienser lager 2
2 msk keso
2 skivor skinka
50 g philadelphiaost
Hackad gurka
Salt

Topping
Ost/skinka
Gurka
Salladsblad
Tomat

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer. Blanda ihop allt.
3. Fördela den fasta degen på bakpappersklädd plåt och platta ut den till en avlång rektangel.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
5. Ta ut och låt brödet svalna
6. Lager 1 – Koka äggen och skär dem sedan på både bredden och längden i en äggdelare. Blanda i skålen med majonnäs och philadelphia, grädde och smaka av med salt och peppar
7. Lager 2 – Hacka gurkan och skinkan, blanda ihop alla ingredienser
8. Dela brödet i 2 delar och sedan ytterligare en gång på höjden
9. Lägg ut en skiva bröd. Bred på halva mängden av fyllning 1. Lägg på en till skiva bröd och bred på halva mängden av  fyllning 2. Lägg på en skiva till och bred ut resten av fyllning 1. Lägg på en skiva till och bred på resten av fyllning 2.
10. Bred på lite philadelphiaost på toppen och runt. Det fungerar som ett ”klister” för garneringen.
11. Låt gärna tårtan stå i kylen i några timmar så den blir saftig
12. Precis innan servering – garderna tårtan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *