Zucchini och blomkålsbiffar

Zucchini och blomkålsbiffar

Zucchini och blomkålsbiffar – Supergoda, saftiga biffar gjorda på zucchini, blomkål, chiafrön och ägg. Fria från socker, gluten och mejerier. Fungerar både som huvudrätt och som tillbehör.

Ca 10 biffar
Ingredienser

ca 200 g zucchini
ca 200 g blomkål
2 ägg
1 msk chiafrön
0,75 msk fiberhusk
Salt
Peppar
Kokossmör (att steka i)

Gör så här
1. Skala och skär zucchini och blomkål i bitar.
2. Mixa zucchinin och blomkålen i en matberedare
3. Häll över zucchinin och blomkålen i en sil och häll över lite salt
4. Låt stå ett litet tag och krama sedan ut vattnet
5. Häll över i en bunke och tillsätt ägg, chiafrön, fiberhusk och kryddor
6. Låt stå i några minuter
7. Klicka ut smeten i en stekpanna och stek biffarna i kokossmör i några minuter på varje sida